Luchthavenweg 99, 5657 EA Eindhoven       

Over Rubicon

De oprichting

Rubicon is in 1997 opgericht door Pierre Steeghs. Hij noemde het kantoor ‘Rubicon’ naar de uitdrukking ‘De Rubicon oversteken’. Die uitdrukking komt van de Romeinse legerleider Julius Caesar die de rivier de Rubicon overstak. Een uitdaging waarmee hij zijn opmars naar Rome begon. Ook Pierre ging een uitdaging aan. Hij ging zelfstandig ondernemen. Hij pakte het doortastend en met succes aan. Onder zijn leiding groeide Rubicon uit tot een florerend belastingadvies- en accountantskantoor.

Specialisten die buiten de geijkte kaders denken

Op 1 januari 2017 deed Pierre een stap terug. Hij stopte als partner van het kantoor en Rubicon werd overgenomen door de vier managers die ook nu nog aan het roer staan. In de jaren die volgden, groeide Rubicon verder uit tot een kantoor met veel specialistische knowhow waar de medewerkers bovendien buiten de geijkte kaders denken. Want financiële dienstverlening is meer dan het leveren van up-to-date kennis. Betrokkenheid, verder kijken dan fiscale en financiële problemen en tijd maken voor klanten om met hen mee te denken, zijn minstens zo belangrijk. De professionals van Rubicon zijn dan ook meer dan adviseur en begeleider. Zij zijn mede-ondernemer.

Een trouwe klantenkring

Onze trouwe klantenkring bestaat tegenwoordig uit daadkrachtige bedrijven, ondernemers, stichtingen en particulieren. Mensen die toekomstgerichte stappen zetten en goed doordachte besluiten durven nemen. Samen met Rubicon. Dat is een rol die we graag vervullen. Want van meedenken over de juiste strategie en passende oplossingen, gaat ons hart sneller kloppen.

Missie

Met passie voor het vak helpen wij u een brug te slaan tussen uw uitdagingen en de dynamische en complexe wereld van belasting- en jaarrekeningrecht. Ons vaste team beschikt over de juiste mix van daadkracht en creativiteit. Door directe communicatie en heldere afspraken vóóraf worden wederzijdse verwachtingen waargemaakt, dit resulteert in een plezierige samenwerking.

Visie

Regelgeving over financiën en fiscaliteit is voortdurend aan veranderingen onderhevig en zal ook in de nabije toekomst aan verandering onderhevig zijn. Rubicon neemt de zorgen die deze veranderingen meebrengen voor ondernemers, stichtingen en vermogende particulieren weg. Daardoor kunnen zij zich richten op wat hen drijft.

Onze werkwijze

Rubicon levert maatwerk in een veranderende en dynamische wereld.Onze werkwijze is betrokken en persoonlijk. Samen met u gaan wij voor een optimaal resultaat.U bepaalt zelf in welke mate u bij de uitvoering van de opdracht betrokken wilt worden. Vóóraf maken wij daarover duidelijke afspraken. We brengen uw wensen in kaart en bespreken wat u van ons mag verwachten over kwaliteit, prijs en de manier van samenwerken. Voor de vaste dienstverlening die we overeenkomen spreken we een vast tarief met u af. Zijn er aanvullende werkzaamheden, dan overleggen wij altijd eerst met u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Bel daarvoor tel:+31 (0)40-235 34 30 of stuur een e-mail naar info@rubiconadvies.nl.

Ons team

mr. C.G.P. (Casper) Remmers

Een goed resultaat in precaire situaties

Casper is sinds 1998 als fiscaal jurist aan ons kantoor verbonden. Zijn specifieke deskundigheid ligt bij belastingvraagstukken van vermogende particulieren en bij vraagstukken van het Midden- en Kleinbedrijf. Hij is gepokt en gemazeld in het voeren van onderhandelingen met de fiscus en heeft veel proceservaring. Daarnaast geeft hij juridisch en fiscaal advies aan administratiekantoren. Wat hem bijzonder motiveert, is het bereiken van een goed resultaat in precaire situaties. Zelf zegt hij daarover: “Het is voor mij de uitdaging om partijen met tegengestelde belangen op één lijn te krijgen en zo tot een slimme en creatieve oplossing te komen.” Creativiteit gedijt goed als je ook regelmatig je gedachten kunt verzetten. Daarvoor bindt Casper dan graag zijn skeelers onder.

drs. W.J.B. (Wilco) van der Pol RA

Accountancy is meer dan cijfers

Wilco studeerde HEAO Bedrijfseconomie en voltooide daarna de opleiding tot Registeraccountant via NIVRA/Nyenrode. In 2000 kwam hij naar Rubicon om daar de afdeling accountancy op te zetten. Zijn expertise ligt bij vastgoed, instellingen voor goede doelen, geldtransactiekantoren en betaalinstellingen. Dat hij registeraccountant zou worden, wist Wilco al vroeg. Hij deelt zijn passie voor het vak met zijn vader die ook accountant was. Het mooiste aan het vak vindt Wilco dat het om veel meer dan cijfers gaat. Wilco: “In een wereld waar het om vertrouwen draait, geeft het mij voldoening een trusted advisor voor mijn klanten te zijn.” Is het werk gedaan, dan zet Wilco graag de feestmuts op. Hij houdt van een biertje met vrienden, viert carnaval als de beste, was ooit zelfs prins en is fanatiek voetbalfan.

mr. R.C. (Ronald) van Kampen

Klanten voorzien van maatwerkadvies

Sinds september 2002 versterkt Ronald ons team belastingadviseurs. Hij studeerde Fiscale Economie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg. Zijn specifieke expertise en ervaring ligt op het gebied van tax accounting, financiering, bedrijfsopvolging, Tax Control Framework en innovatie. Daarnaast heeft hij uitgebreid ervaring met het structureren van ondernemingsactiviteiten en het adviseren en begeleiden van in- en expatriates. De dynamiek in het vak en de snelheid waarmee de fiscale regelgeving verandert, zijn hem op het lijf geschreven. Klanten voorzien van fiscaal maatwerkadvies is de uitdaging waar hij energie van krijgt. Hij is sowieso gek op alles wat energie geeft. Privé zie je dat terug in zijn grote hobby’s: Formule 1-races en de muziek van DJ Tiësto en Armin van Buren.

drs. P.J.J. (Peter) Coolen RA

Afwisselend en multidisciplinair

Peter studeerde Bedrijfseconomie aan Tilburg University. In 2003 behaalde hij zijn doctoraal waarna hij aan de slag ging bij Rubicon en tegelijk aan de opleiding tot registeraccountant begon. In 2010 voltooide hij die opleiding en sindsdien staat hij ingeschreven in het accountantsregister van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Zijn expertise ligt bij het begeleiden en inrichten van administratieve processen en het samenstellen en controleren van jaarrekeningen. Daarnaast is hij goed thuis in vraagstukken en processen rond fusies en overnames. Het vak accountancy triggert hem dagelijks door de afwisseling in werkzaamheden en de raakvlakken met andere vakgebieden zoals belastingen, pensioenen, personeelszaken en financieringen. In zijn vrije tijd vind je Peter vaak op het hockeyveld of met vrienden aan de kaarttafel.

T.M.P. (Kelly) Nguyen

De toegestane grenzen opzoeken

Na haar studie Fiscale Economie is Kelly begin 2009 gaan werken bij Rubicon. Kelly bijt zich graag vast in gecompliceerde belastingvraagstukken. Het is haar ultieme uitdaging om voor haar klanten het maximale fiscale voordeel te behalen. Daarvoor gaat zij steeds op zoek naar de toegestane grenzen die de fiscale wetgeving biedt. Privé is zij een levensgenieter die gek is op shoppen en lekker uit eten, als het even kan in het buitenland en luistert ze graag naar muziek.

mr. A.W.H.M. (Arjan) Timmers

Inventief zijn om de beste oplossing te vinden

Sinds begin 2011 werkt Arjan binnen onze algemene adviespraktijk en aangiftepraktijk. Hij voltooide de hbo-opleiding Fiscaal Recht en Economie en de studie Fiscaal Recht aan Tilburg University. Wat hem aanspreekt is de grote mate van afwisseling in het vak. Arjan: “De wetgeving verandert elk jaar, maar er zit altijd rek in. Want door jurisprudentie kan wetgeving op verschillende manieren worden uitgelegd of toegepast. Ons werk is daardoor nooit statisch. Je moet iedere keer weer inventief zijn om de beste oplossing te vinden voor de klant.” Ook privé houdt Arjan van afwisseling. Op sportief vlak doet hij aan sprinten. Hij heeft een dalmatiër die alle aandacht krijgt. En hij is gek op formule 1-races.

S.N. (Natascha) Guman

Breed en internationaal georiënteerd

Natascha studeerde Finance and Control aan de Universiteit van Amsterdam en volgt nu de masteropleiding Accountancy & Control aan Maastricht University. In 2020 is ze gestart bij Rubicon waar ze haar collega’s ondersteunt met samenstel- en controlewerkzaamheden. In de loop der jaren heeft ze voor veel internationale bedrijven gewerkt. Daardoor beschikt ze over een brede internationale kennis en ervaring op haar vakgebied. Die breidt ze nog dagelijks uit want ze is van nature nieuwsgierig en houdt van ontdekken. Ze reist graag, vooral stedentrips zijn haar favoriet. Dat doet ze het liefst samen met haar kinderen. Want ze geniet van samen veel tijd doorbrengen en bij elkaar zijn.

J.I.J. (Judith) Ranschaert

Met zijn allen werken aan een gezamenlijk doel

Judith voltooide bij Schoevers de opleidingen tot directiesecretaresse en Europees secretaresse. Daarna was ze jarenlang directiesecretaresse bij verschillende bedrijven. In 2005 stapte ze over naar Rubicon en werd officemanager. In die functie heeft ze een zeer gevarieerd takenpakket. Haar functie blijft haar dagelijks uitdagen. Samenwerken om voor de klanten het beste resultaat te bereiken, vindt zij heel belangrijk. Judith: “Bij Rubicon draagt iedere collega met zijn of haar specifieke kennis en kwaliteiten bij aan het gezamenlijke doel.” Judith trekt er graag op uit met gezin en / of vriendinnen, voor een stedentrip, skitrip of een lekker etentje. Daarnaast de sportieve gezelligheid op de tennisbaan en het noodzakelijke onderhoud in de sportschool;)

R.B.A. (Rita) van de Beek

Dynamiek en werken in een hecht team

Rita volgde de opleiding tot secretaresse. Ze is als receptioniste het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en relaties van Rubicon. Naast het regelen van de dagelijkse gang van zaken is ze beschikbaar voor secretariële ondersteuning. Rita houdt van het werken in het hechte team bij Rubicon en ervaart de dynamiek op kantoor als een bron van energie. In haar vrije tijd is ze graag samen met haar gezin of in het gezelschap van goede vrienden. Het liefst is ze dan actief in de natuur. Haar favoriete bezigheden zijn wandelen, fietsen en erop uit trekken met de caravan.

M.J.A. (Mandy) van de Ven

Samen denken in oplossingen

Mandy volgde de opleiding tot secretaresse en heeft diverse administratieve functies bekleed. Bij Rubicon regelt zij de dagelijkse gang van zaken op het secretariaat en verzorgt zij de interne financiële administratie. In haar vrije tijd is zij graag samen met haar familie en worden er heel wat gezelschapspelletjes gespeeld. Ook is ze sportliefhebber en volgt ze diverse sportwedstrijden zoals de Formule 1, PSV en FC Eindhoven Futsal. Samen met hondje Koda maakt ze vaak uitstapjes naar zee of de bossen voor een lange wandeling.

De heren van het MT

Accountancy en belastingadvies zijn als topsport. Doorzetten en vasthouden met de focus op resultaat. Continu werken aan kwaliteit en verbetering van zichzelf en het team. Willen winnen, maar tegelijk ook samenwerken en oog hebben voor de ander. Dat is kenmerkend voor de heren van het MT. Met die drive realiseren ze niet alleen de beste score voor onze klanten. Ze leveren ook actief een bijdrage aan de goede sfeer in het team van Rubicon. En dat elke dag opnieuw en altijd in topvorm. Benieuwd hoe dat voelt? Maak een afspraak en kom kennismaken.

Wilt u kennismaken met ons team?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details